Breedplaatvloer_1

Breedplaatvloer_2

Breedplaatvloer_3

Breedplaatvloer_4

Bpo Breedplaatvloeren
Breedplaten zijn ideaal om betonnen draagvloeren te realiseren. Ze kunnen in alle vormen gemaakt worden tot 7 cm dikte en vormen de constructieve en de esthetische onderzijde van een betonvloer. De breedplaten zijn voorzien van onderwapening en onderaan hebben ze een gladde en strakke structuur.

Na het plaatsen van de breedplaten worden de nodige leidingen voorzien en wordt de bovenwapening aangebracht. Ten slotte worden de platen opgestort met beton tot de gewenste vloerdikte. Het resultaat is een massieve betonnen vloer die zorgt voor een perfecte verdeling van de belasting. Tijdens de productie wordt de breedplaatvloer voorzien van 4 doorgaande tralieliggers. Deze wapening dient voor de stijfheid van de plaat tijdens de stortbelasting en om de bijlegwapening, koppelwapening en voegwapening op hoogte te stellen. In het werk wordt hierop een laag beton gestort tot de constructiehoogte bereikt is. Wij kunnen de tralieliggers in de breedplaatvloer tot een hoogte van 320 mm. instorten, tot deze hoogte zijn er geen extra afstandhouders nodig t.b.v. de bijlegwapening. Naast de wapening die tijdens de productie in het element wordt gestort, dient tijdens de uitvoering een hoeveelheid bijlegwapening aangebracht te worden. Deze worden door ons extern teken en constructiebureau samen met de constructeur van de klant berekend. Met de breedplaavloer is constructief veel mogelijk middels versterkte stroken, uitkragingen, balkbodems met opstaande randen, vierzijdige oplegging en grote trapsparingen.

Sparingen en Elektradozen
Sparingen kunnen fabrieksmatig aangebracht worden, de sparingen worden uitgevoerd in gasbeton of polystyreen (tempex).
– Tempexparingen: minimaal 100×100 mm, zijde als veelvoud van 50 mm
– Gasbetonparingen minimaal 100×100 mm, maximaal 250×250 mm

Elektradozen kunnen in de fabriek worden aangebracht.
De elektradoos wordt in de breedplaat geplaatst. Standaard wordt er gebruik gemaakt van een Attema doos met uitgangen 5/8″.

Constructieve informatie,
De vloeren worden vervaardigd en geleverd volgens Cat. 4 van Criteria 73/5 (KIWA).
Dit houdt ondermeer in dat de hoofdconstructeur de optredende lijn- en puntlasten op de breedplaatvloer tekeningen dient op te geven.
Montage van de breedplaatvloer Door Bpo of door de aannemer.
De breedplaatvloer is een systeem wat door middel van kettingen aan de knooppunten van een tralieligger neergelegd wordt (hijsen op 1/5 van de lengte van de plaat). De kleinste hoek tussen kettingen en vloerplaat moet tenminste 60 graden zijn. De platen worden horizontaal met een kraan gelost van de vrachtwagen en op de plaats gelegd, waarbij gelet moet worden op een goede gewichtsverdeling (eventueel bij grote platen een evenaar toepassen). Het standaardgewicht van de platen is ca. 125 kg/m2 bij een dikte van 5 cm.

Ook bestaat er de mogelijkheid om uw kanaalplaat en breedplaatvloer te laten plaatsen door ons montage team. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over kraankosten, afstemming van het transport, huur van de klemmen en het vakkundig plaatsen van de vloeren.

Oplegging:
Wij adviseren een oplegging bij metselwerk van 20 mm en 10 mm op beton. Bij een oplegging van min. 60 mm is geen tijdelijke ondersteuning langs de oplegging nodig. Bij een oplegging op metselwerk van 90 mm, 80 mm op beton en 70 mm op staal is er geen koppelwapening nodig. Een vlakke oplegging is noodzakelijk.
De hoofdconstructeur bepaald of er een drukverdelend materiaal of glijfolie noodzakelijk is (bijv. Bouwvilt, rubber of zandcement mortel.) Voor oplegdetails verwijzen wij naar het KOMO-attest met productcertificaat.

Onderstempeling:
Voordat de breedplaat elementen worden neergelegd, moet de onderstempeling worden aangebracht.
De meest gangbare stempelrij-afstand is ca. 1800 mm bij een plaatdikte van 50 mm. De stempeling moet zodanig geplaatst zijn dat de breedplaat een lichte toog krijgt. Bij vloeren >250 mm moet de stempelafstand aangepast worden. Grotere stempelrij-afstand is mogelijk door dikkere plaat en/of meerdere tralieliggers (of zwaardere)
De afstanden h.o.h van de onderstempeling staan vermeld op het legplan. De onderstempeling moet steeds dwars op de tralieliggers worden gemonteerd. Afhankelijk van de oplegging kan de randonderstempeling weggelaten worden. De onderstempeling kan pas worden weggehaald als de beton voldoende is uitgehard. Hiervoor moet contact worden opgenomen met de hoofdconstructeur.

Milieuklasse/ brandwerendheid:
Milieuklasse XC1 is de meest gangbare klasse. Hogere milieuklassen zijn op aanvraag mogelijk, waarbij de plaatdikte eventueel aangepast moet worden, dit door de grotere vereiste dekking.
Standaard bezitten de elementen een brandwerendheid van 60 minuten. Bij grotere brandwerendheid (90 of 120 minuten) dient de dekking op de wapening aangepast te worden. Bij voorgespannen elementen kan de brandwerendheid ook verhoogd worden naar 90 of 120 min.

Kwaliteit:
Breedplaatvloeren worden geleverd als gewapend beton met een betonsterkte C28/35. Hogere sterkteklassen zijn op aanvraag mogelijk.
Bij de breedplaatvloer heeft de gelaste wapening een kwaliteitsterkte van FEB 500.
De onderzijde voldoet aan de afwerkingklasse klasse A van de VBU (NEN 6722-02)

Transport:
De breedplaat vloer wordt aangevoerd met behulp van een platte vrachtwagen, of stenenwagen met kraan. De vracht bedraagt Max 26 ton.
Op de bouwplaats dient rekening te houden met de grote en het gewicht van onze oplegger combinatie, zodat er een vlotte correcte aanvoer en verwerking van de elementen mogelijk is.

Technische specificaties:
Plaatdikte: Standaard dikte is 50 mm.
Lengte: Max. 9.000 mm.
Breedte: Standaard breedte is 2400 mm. Of in enkele gevallen 3000 mm
Betonsterkte: C28/35


  Uw Naam

  Uw e-mail

  Uw postcode

  Uw telefoonnummer

  Bericht

  Contact Form Powered By : XYZScripts.com